Kennismaken en overleg

Voorafgaand aan de fotoreportage maken we kennis met elkaar. Dat kan bij je thuis, of als je dat liever wilt, op een andere plek. Het is voor iedereen prettig dat je op zo'n dag geen vreemde gezichten voor elkaar bent. 

We bespreken de situatie en al jullie wensen en ideeën omtrent de reportage.

 

 

Wat wordt er gefotografeerd?

Eigenlijk kan alles rondom een afscheid, overlijden en uitvaart gefotografeerd worden, maar het is vooral aan jullie zelf wat je belangrijk vindt. 

Het is natuurlijk ook mogelijk een reportage te maken als het einde van een leven in beeld komt. Foto's samen met mensen om je heen die je dierbaar zijn, foto's die een mooie herinnering zijn voor de mensen die zonder jou verder moeten straks.

Maar ook alles rondom een uitvaart kan vastgelegd worden. 

De overledene met de bloemen om zich heen, de condoleance, de mensen die op die avond passeren, de bloemen, de kaarten, een overzicht van deze avond.

Op de dag van de uitvaart zijn er meerdere mogelijkheden. Wil je alles vastgelegd? Van het sluiten van de kist tot en met de koffie na de dienst? 

Het kan. Maar je je kunt hierin ook keuzes maken. We overleggen wat er mogelijk is en maken keuzes die jullie zelf belangrijk vinden als familie. En mochten die keuzes veranderen in de dagen voorafgaand aan de uitvaart, of misschien vlak van te voren nog? Geen probleem, op de afgesproken dag ben ik voor jullie beschikbaar en pas het programma aan waar en wanneer je dat wenst. 

 

Hoe ga ik te werk?

Het is natuurlijk onmogelijk voor mij om niet gezien te worden, maar ik zal zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn. Met mijn apparatuur kan ik ook in mindere lichtomstandigheden vrijwel altijd zonder flitser werken.

Mocht flitsen echt noodzakelijk zijn dan wordt dit altijd vooraf overlegd, en tot een minimum beperkt.

Ook is het geluid van de camera's niet of nauwelijks hoorbaar.

Ik werk altijd met 2 camera's. Zo kan ik zowel overzichtsfoto's als close up's maken zonder lenzen te verwisselen. Op deze manier kan ik vrijwel geluidloos mijn werk doen zonder iets of iemand te storen. 

 

Wanneer zien jullie de foto's? 

Als je dat wenst kan ik je al snel (binnen een dag) enkele foto's per mail toesturen. 

Van de hele reportage wordt een fotoboek gemaakt dat binnen enkele weken bij je thuis wordt afgeleverd. 

Alle foto's die niet in de selectie opgenomen zijn worden meegeleverd op een USB stick.

Alle foto's zijn in hoge resolutie, zonder logo en voor jullie als familie vrij om te gebruiken.

Wil je zelf een deel van de foto's selecteren voor het boek? Dat kan in overleg natuurlijk ook.

 

Publicatie

Last-Moment behoudt zich het recht voor geschikte foto's te gebruiken voor haar eigen website of social media. Uiteraard gebeurt dit altijd na overleg met jullie. Mocht je dit niet willen, laat het me dan vooraf weten. Foto's op internet worden altijd zorgvuldig geselecteerd en bevatten altijd een Last-Momentlogo, waardoor ander gebruik dan op mijn kanalen niet aantrekkelijk wordt. Wanner personen herkenbaar in beeld staan vraag ik uiteraard van de betreffende personen toestemming voor de foto's geplaatst worden.